Busra_inzoom.png

Büsra - Projektingenjör/Arbetsledare

Büsra Yildiz arbetar som projektingenjör/arbetsledare, just nu på markentreprenad. Att ständigt utvecklas och att få jobba i team är toppen tycker Büsra. 

Det är tryggt att veta att man aldrig står ensam, det finns alltid någon att fråga - kollegor och kompisar på arbetsplatsen.

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är född i Västerås, uppvuxen i Värmland och bor numera i StorStockholmsområdet. På gymnasiet pluggade jag Samhällsvetenskap 3 år med inriktning ekonomi. Efter det jobbade jag inom handel. Jag älskar att resa, men efter tre år bestämde jag mig för att plugga vidare till anläggningsingenjör.

Varför den utbildningen?

Bygg har alltid intresserat mig, det finns många spännande faktorer. Förutom att det är härligt att samarbeta i stora förändringsarbeten gillar jag variationen av att arbeta både ute och inomhus. Jag hade bra support av kompisar och familj som peppade mig och sa "vi har alla byggt samhället tillsammans" Våga, var inte rädd att visa framfötterna!

Vad är bäst med ditt yrke?

Var ska jag börja? Att få lära sig nya saker varje dag, alla fantastiska människor och nya miljöer. Att aldrig bli riktig fullärd och att det alltid finns något jobb för alla - ekonomi, juridik, kommunikation, teknik och praktiskt arbete, och alla behövs! Det är också tryggt att veta att man aldrig står ensam, det finns alltid någon att fråga - kollegor och kompisar på arbetsplatsen.

Vad tänker du om framtiden?

Mina personliga mål, hm… Jo jag skulle jättegärna vilja jobba som byggledare eller platschef och känna att jag är riktigt duktig på det jag gör. Tänk att få jobba med broar i framtiden! Och kanske vara med och representera byggbranschen och locka in fler. Göra en positiv förändring helt enkelt! 

Fakta

Namn
Büsra Yildiz

Ålder

Utbildning
Anläggningsingenjör, Yrkeshögskola

Arbetsplats
Markantreprenad

Yrke
Projektingenjör/Arbetsledare