BYN-25.jpg

13 anledningar att välja bygg

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg110_eximg

Ansvaret

Det är en speciell känsla att kunna bygga en hel stadsdel, en väg genom landskapet eller ett avancerat kontorshus. Det är ett stort ansvar att bygga för samhällets utveckling och för människorna. Något som ska hålla länge och där din insats avgör slutresultatets kvalitet. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg111_eximg

Friheten

Ett jobb där du arbetar både inom- och utomhus, där du kan jobba hos många olika arbetsgivare, där du kan växla mellan olika roller och där projekten är väldigt skiftande. Stor frihet alltså! 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg112_eximg

Karriären

Det finns många vägar in i byggbranschen och många olika karriärvägar när du väl är där. Här finns många yrken att välja på och många stigar mellan yrkena. Oavsett var du börjar kan du fortsatta din utbildning och hitta nya utmaningar. Eftersom byggare är eftertraktade på arbetsmarknaden finns det stora utvecklingsmöjligheter i företagen. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg113_eximg

Lönen

Det här är en bransch med bra löner för alla – oavsett om du väljer att bli yrkesarbetare eller ingenjörer. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg114_eximg

Teamkänslan

Att få arbeta tillsammans i ett projekt och skapa ihop är härligt. Du blir en del av ett team med folk med olika bakgrund, utbildning och intressen. Ett team som känner stolthet! 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg115_eximg

Kontakterna

Här jobbar du hela tider ihop med andra människor. Arbetskamrater, kunder och leverantörer blir viktiga i din vardag. Ditt kontaktnät vidgas allt mer eftersom du deltar i olika projekt. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg116_eximg

Utmaningarna

Här bjuds du på ständiga utmaningar. Det kan handla och att hitta knepiga lösningar vid ombyggnader eller omsätta arkitektens idéer i verkligheten vid ett nybygge. Det kan också vara fysiska utmaningar med arbete på hög höjd eller tufft klimat. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg117_eximg

Skapandet

I byggjobbet ser du samhället växa fram. Här finns plats för idéer på alla plan. Kreativitet är bra oavsett om du är beställare, arkitekt, ingenjör, kranförare eller betongarbetare. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg118_eximg

Utvecklingen

Byggbranschen förändras hela tiden. Du blir en del av samhällets utveckling och i jobbet får du kontakt med ny teknik, bättre säkerhetsanordningar, förbättrade material, smartare arbetssätt, bättre IT-stöd och effektivare samarbetsformer.

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg119_eximg

Spänningen

Spänning i byggbranschen kan vara många saker. Spännande projekt, annorlunda platser och intressanta människor. Eller kanske tycker du det skulle vara spännande att starta eget?

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg120_eximg

Trivseln

För många är byggyrket en livsstil. Sammanhållningen är stark mellan arbetskamraterna och yrkeskunnande överförs från generation till generation.

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg121_eximg

Omväxlingen

Här finns att stora möjligheter till omväxling i yrkeslivet. Tänk bara på alla de olika projekt du kan medverka i eller alla de arbetskamrater du kommer att möta. Dessutom kommer du säkert att prova på flera olika yrkesroller och kanske vidareutbilda dig för att komma vidare i karriären. 

Jobba i bygg - 13 anledningar att välja bygg - ctl00_cph1_dcMain_po_16_dc16_pg122_eximg

Gemenskapen

Du hittar en särskild gemenskap mellan alla proffs i byggbranschen. Stoltheten över att ha byggt något häftigt tillsammans svetsar samman folk. En skön känsla, helt enkelt!